Plastische Chirurgie

De plastisch chirurg van MohsA zal met u in het eerste gesprek doornemen wat uw wensen zijn, wat de behandelopties voor u zijn en welk resultaat te verwachten is. Het behandelplan wordt met u samen opgesteld en daarbij zullen de kosten worden besproken. De prijzen in de tarievenlijst geven een indruk, bij uitgebreide behandelingen wordt een persoonlijk plan gemaakt.

U kunt op korte termijn terecht bij onze plastisch chirurg voor adviezen en behandelingen betreffende het gelaat en handen, zoals bijvoorbeeld: reconstructie van het aangezicht na het verwijderen van tumortjes, maar ook voor correctie van boven- en onderoogleden, wenkbrauwcorrectie of -lift, littekens, uitgescheurde oorlel en voor botox en fillers. Botox kan ook gebruikt worden bij overmatig zweten.

Kijk uit. Jezelf mooi maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.

Behandelingen

Aangezicht reconstructies

Wat zijn het?

Soms is het noodzakelijk om afwijkingen van de huid te laten verwijderen. Meestal gaat het om kleine huiddefecten die direct kunnen worden gehecht. Maar soms is er sprake van een ‘defect’ waarbij een te kort aan huid is ontstaan. Dan is het niet mogelijk om de huid primair te hechten.

Behandeling

Onze plastisch chirurg houdt zich veel bezig met reconstructies van de huid en de andere functies van het aangezicht. Bijvoorbeeld defecten rond neus, ogen en mond kunnen een relatief functieverlies veroorzaken. In de kliniek is daarom gespecialiseerde zorg voor dergelijke problemen aanwezig. De nauwe samenwerking van de dermatoloog en de plastisch chirurg maken hooggespecialiseerde zorg op het gebied van herstel van het aangezicht in onze kliniek mogelijk. Tijdens een consult zullen ze de mogelijkheden bespreken.

Rimpels

Wat zijn het?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. In de loop van het leven vermindert de elasticiteit van de huid, waardoor rimpels en plooien ontstaan. Oorzaken hiervan zijn o.a. veel zonnen (ook zonnebank) en roken. Frons-rimpels ontstaan door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Behandeling

De behandeling van frons-rimpels gebeurt het beste door met botuline injecties (Azzalure®/ Dysport®/ Botox®) de spieren van het voorhoofd en de wenkbrauwen te laten ontspannen.

De behandeling van storende lijnen of plooien in het gezicht gebeurt door deze op te vullen met fillers op basis van hyaluronzuur (Restylane®/ Emervel®). Dit zijn veilige en effectieve niet-permanente fillers.
De resultaten zijn mooi en natuurlijk, maar tijdelijk. Na ongeveer 6 maanden zijn de producten uitgewerkt is herhaling gewenst. Na herhalingen houdt het effect steeds langer aan.

De dermatoloog van MohsA zal met u in het eerste gesprek doornemen wat de opties voor u zijn en welk resultaat te verwachten is. Het behandelplan wordt met u samen opgesteld en daarbij zullen de kosten worden besproken.

Fillers

Wat zijn fillers?

Het natuurlijke verouderingsproces resulteert in het geleidelijk dunner worden van de bindweefsellaag die de huid ondersteunt, en geeft aanleiding tot het ontstaan van rimpels, lijntjes en groeven. Deze verouderingsverschijnselen kunnen tegengegaan worden door middel van zogenaamde “fillers”.

Fillers zijn stoffen die in de gezichtshuid worden aangebracht om rimpels, plooien (en soms littekens) te verminderen. Ook worden ze gebruikt om bepaalde structuren van het gezicht te corrigeren, zoals de lippen, jukbeenderen en de kaaklijn. Bij MohsA maken we gebruik van afbreekbare fillers die hyaluronzuur bevatten. Dit hyaluronzuur lijkt sterk op het hyaluronzuur dat van nature in het lichaam voorkomt. Het is een heldere gel die in kleine hoeveelheden wordt geïnjecteerd om de vorm en structuur van de gezichtshuid te verbeteren.

Indicaties

Fillers worden toegepast voor onder andere:

  • Fronslijnen
  • Plooien vanuit de mondhoeken
  • Bovenliplijnen
  • Ingevallen wangen
  • Lipvergroting
  • Kaaklijn
  • Traangootjes

Behandeling

De filler wordt met een fijne naald langzaam in de huid geïnjecteerd. Het product bevat een lichte verdovingsvloeistof zodat de behandeling na de eerste injecties al minder pijnlijk wordt. De huid wordt na de injecties gemasseerd om een gelijkmatige verdeling van de gel te verkrijgen. Na de eerste behandeling blijft u 20 minuten in de wachtkamer, dit in verband met de kans op allergische reactie.

Bijwerkingen

Na inspuiting kan er lichte zwelling en roodheid optreden in het behandelde gebied. Dit kunt u verminderen met een koud kompres. Vermijd blootstelling aan de zon, zonnebank en sauna gedurende een week. Pijn, jeuk, blauwe plekken of stijfheid in het behandelde gebied kunnen voorkomen. Dit verdwijnt binnen enkele uren tot een aantal dagen.

De volgende bijwerkingen kunnen mogelijk optreden maar zijn betrekkelijk zeldzaam: plaatselijke ophoping van het vulmateriaal, een blauwe parelmoerachtige verkleuring op de plaats van injectie, allergische reacties, blauwe plekken, ontstekingsreacties en herpesinfectie.

Indien u een laserbehandeling, chemische peeling of andere behandeling op basis van een actieve huidreactie overweegt te ondergaan na de behandeling met een hyaluronzuur bestaat er een mogelijkheid dat dit een ontstekingsreactie veroorzaakt in het geïnjecteerde gebied.

Wanneer behandelt de arts niet?

Wanneer u bekend bent met overgevoeligheid op een hyaluronzuurfiller kunt u niet behandeld worden. Ook zal de arts geen behandeling inzetten als u zwanger bent of borstvoeding geeft, bij mensen onder de 16 jaar, wanneer er een permanent vulmateriaal aanwezig is op de plek van behandeling, een infectie op de insteekplaats, actieve herpes simplex of een allergie voor één van de bestanddelen van het in te spuiten product.

Stel uw arts altijd op de hoogte van eventuele aandoeningen, veranderingen in uw gezondheid en medicijngebruik.

Resultaat

De behandeling met fillers geeft direct resultaat. De resultaten zijn langdurig, maar niet permanent. Het hyaluronzuur wordt door het lichaam langzaam afgebroken. Het effect houdt ongeveer 6 tot 15 maanden aan en kan daarna weer worden herhaald. Direct na de behandeling mag u uw dagelijkse activiteiten hervatten. Vermijd hevige druk op het behandelde gebied gedurende 48 uur.

Kosten en vergoeding

De kosten worden met u besproken tijdens een intakegesprek. De behandeling wordt niet vergoed.

Hand- en polsklachten

Wat zijn het?

Veel voorkomende kwalen van de hand zijn aandoeningen van buig- of strekpezen, zenuwen en bindweefselafwijkingen zoals de ziekte van Dupuytren. Ook het carpaal tunnel syndroom is een veel voorkomende aandoening. Hierbij zit een belangrijke zenuw beklemd in de pols. Ook kunnen er bultjes aan de vingers of pols ontstaan. Deze zwellingen kunnen allerlei oorzaken hebben.

Behandeling

De plastisch chirurg heeft een ruime ervaring in het behandelen van deze handaandoeningen. Deze verricht eerst een uitgebreid hand-consult en analyse en neemt uitgebreid de tijd om u de behandeling uit te leggen. Er zijn bestaan geen wachttijden bij MohsA, u wordt hierdoor snel van uw klachten af geholpen.

Littekencorrecties

Wat is het?

Littekenreactie is vaak individueel bepaald. Soms zijn littekens, nadat ze zijn uitgerijpt, nog lang zichtbaar of functieverlies geven.
 Met name als er een infectie aan de orde is geweest, kunnen littekens later veel klachten geven. Littekens in het gelaat kunnen ontsierend blijven.

Behandeling

De plastisch chirurg kan een goede rol spelen in het corrigeren van ingetrokken, deformerende, trekkende of brede littekens. Door middel van een kleine ingreep herstelt deze de functie van de huid zo goed mogelijk, of kan het litteken in de minder opvallende richting leggen.

Uitgescheurde oorlel

Een uitgescheurde oorlel kan er akelig uitzien; ook hier kunnen wij op verfijnde wijze een herstelingreep verrichten opdat uw oorlel weer de normale contour krijgt.

Ooglidcorrecties

Wat zijn het?

Bovenooglid

Door het verouderingsproces van de huid van de oogleden en de onderliggende lagen, kunnen de oogleden gaan uitzakken. Hierdoor ontstaat er rimpeling, plooivorming en vorming in de oogleden. Het gevolg is dat men een vermoeid, of niet uitgeslapen uiterlijk krijgt. Soms valt de huid op de wimpers. Er kan ook sprake zijn van een lage wenkbrauw. Huid op de wimpers kan ook op jonge leeftijd ontstaan, meestal door een familiaire aanleg.

Vaak gehoorde klachten zijn: er moe of oud uitzien of het ervaren van zware, vermoeide oogleden. Het verouderingsproces van de huid is individueel verschillend. Door de jaren verliest de huid haar elasticiteit, wordt dunner en meer gerimpeld. Verslapping van de ooglidhuid kan goed gecorrigeerd worden met een ooglidcorrectie.

Onderooglid

Door het verouderingsproces van de huid en weefsels rond de ogen kunnen ook “wallen” ontstaan.

Deze ontstaan door uitzakking van het vet dat gepaard kan gaan met vochtophoping dat zich rond de oogbal bevindt. Het gevolg is dat men een vermoeid, of niet uitgeslapen uiterlijk krijgt. Wallen in de onderoogleden kunnen ook op jonge leeftijd ontstaan, meestal door een familiaire aanleg.

Behandeling

Tijdens een eerste gesprek met de plastisch chirurg zal uitvoerig worden ingegaan op de mogelijkheden die er zijn voor uw specifieke probleem. De voor- en nadelen alsook de risico’s en verwachtingen van de behandeling zullen worden besproken.

Bij de ooglidcorrectie neemt de plastisch chirurg overtollige huid, vetweefsel en soms ook spierweefsel weg. Zo wordt de contour van het ooglid verbeterd opdat u een frissere gelaatsuitdrukking krijgt.

Ook kan het zijn dat het ooglidspiertje wat is uitgerekt en de oogleden niet geheel optrekt. De plastisch chirurg kan door middel van het verstevigen van dit spiertje de functie en het zicht herstellen.

Verslapping van de ooglid huid en walletjes kunnen goed gecorrigeerd worden met een onderooglidcorrectie. Een onderooglidcorrectie geeft eveneens een frissere en wakkere, vaak verjongende blik.

Wenkbrauwlift

Wat is het?

Ook de huid van het voorhoofd kan door het verouderingsproces uitrekken en zakken. Het gevolg hiervan is dat de wenkbrauwen lager dan de bovenste rand van de oogkas komen te liggen. Daarmee drukken de wenkbrauwen de huid van het bovenooglid op de wimpers en verergeren de klachten van een hangend bovenooglid. Wanneer de wenkbrauwen laag staan dan krijgt men vaak een wat sombere, vermoeide uitstraling.

Behandeling

Tijdens het eerste consult bij de plastisch chirurg wordt de wenkbrauwlift besproken. De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.