Huidtherapie

Zorgverzekeraars

De vergoedingen voor huidtherapie zijn afhankelijk van het type behandeling en de soort verzekering. Veelal moet u aanvullend verzekerd zijn om voor vergoeding in aanmerking te komen. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen of u recht heeft op vergoeding. Voor meer informatie kunt u ook de volgende website raadplegen: www.huidtherapie.nl/vergoedingen/

Heeft u een verwijsbrief nodig

De huidtherapeut is direct toegankelijk. Dit betekent dat u zonder verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist een afspraak kunt maken. Wanneer huidtherapie binnen de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering valt, is uw zorgverzekeraar genoodzaakt om naar een verwijzing van uw huisarts of specialist te vragen.

Eigen Risico

Iedereen die in Nederland woont of werkt, is wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten voor ziektekosten. Voor zorgkosten die onder de basisverzekering vallen, wordt eerst aanspraak gemaakt op uw eigen risico. Iedereen van 18 jaar en ouder heeft een verplicht eigen risico. Voor 2023 is een verplicht eigen risico vastgesteld op een minimum van €385,- per verzekerde. Dit bedrag is bij alle verzekeraars hetzelfde. Als u een verhoogd eigen risico heeft afgesproken met uw verzekeraar kan dit bedrag hoger zijn. Het eigen risico gaat in op de dag dat u 18 jaar wordt.

Behandelingen die uit de basisverzekering vergoed worden, gaan wel eerst van het eigen risico af. Dit betreft de volgende behandelingen:

  • Oedeemtherapie met een chronische indicatie
  • Littekentherapie met een chronische indicatie
  • Therapeutisch elastische steunkousen aanmeten

Over behandelingen die uit de aanvullende zorgverzekering vergoed worden, betaalt u niet van het eigen risico. Dit betreft de volgende behandelingen:

  • Acnetherapie
  • Camouflagetherapie
  • Chemische peelings
  • IPL/ Laser
  • Littekentherapie zonder een chronische indicatie
  • Micro needling
  • Oedeemtherapie zonder een chronische indicatie

Eigen Bijdrage

De Rijksoverheid heeft bepaald dat niet alle zorgkosten (volledig) worden vergoed. De verzekerde betaalt dan een eigen bijdrage in de vorm van een percentage of een vast bedrag. Bent u onder behandeling bij de huidtherapeut, dan kan het zijn dat u zelf een eigen bijdrage moet betalen.

Facturatie

U dient de factuur van uw consult bij de huidtherapeut direct per pin te betalen na afloop van uw bezoek. Indien u in aanmerking komt voor vergoeding door uw zorgverzekeraar, dient u de betaalde factuur zelf in te dienen.

Tarieven