Wetenschap

Wetenschappelijke samenwerking Technische Universiteit Eindhoven

MohsA verricht wetenschappelijk onderzoek met de Technische Universiteit Eindhoven (TUE). Er zijn nauwe samenwerkingsverbanden met diverse onderzoeksgroepen:

Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences

  • Human Performance Management , dr. ir. P.A.M. Kleingeld
  • Information Systems, prof. dr. ir. U. Kaymak and dr. P.M.E. van Gorp
  • Operations, Planning, Accounting and Control, dr. ir. N.P. Dellaert

Faculteit Wiskunde en Informatica

  • Architecture of Information Systems, prof.dr.ir. H.A. Reijers

MohsA en bovenstaande onderzoeksgroepen van de TUE hebben samen een Disease Management Systeem voor chronische huidkanker ontwikkeld om de huidkankerzorg zo effectief en efficiënt mogelijk te leveren. Dit is het onderwerp van de promotie van dermatoloog dr. Simone van der Geer-Rutten van MohsA. Het proefschrift is in 2012 digitaal uitgegeven en terug te lezen via www.e-pubs.nl/?epub=simonevandergeerrutten.

Er zijn diverse onderzoeken door dr. Krekels en dr. Van der Geer uitgevoerd in samenwerking met de TUE. Deze zijn beschreven in artikelen die in vooraanstaande internationale dermatologische tijdschriften zijn gepubliceerd.
Ook in 2014 zijn er weer nieuwe onderzoeken gestart, zowel op de locatie Venray als Eindhoven. Het betreft onder andere onderzoeken op het gebied van samenwerking met huisartsen, het gebruik van slimme computersystemen en het trainen van doktersassistentes op het gebied van huidkanker.
Zodra er weer nieuwe resultaten van de onderzoeken bekend zijn zullen wij u hierover berichten via deze website.