Dr. Krekels - MohsA Huidcentrum
Dr. Krekels - Expertisecentrum voor huidkanker en Mohs-Chirurgie

Dr. Krekels

Dr. Krekels is een dermatoloog met bijzondere interesse in de huidoncologie en chirurgie (maar ook kinderdermatologie en flebologie).

Zij is met haar uitgebreide ervaring uiteraard gecertificeerd Mohs chirurg volgens de Landelijke Werkgroep Mohs Chirurgie van de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie).
Daarnaast is zij al jaren tevens Europees gecertificeerd ESMS (European Society for Micrographic Surgery) Mohs chirurg.

Zij is betrokken bij alle landelijke richtlijnen over huidkanker: basaalcelcarcinoom, plaveiselcelcarcinoom (voorzitter richtlijn 2010) en melanoom. Zij is lid van de Nederlandse Melanoom Werkgroep. Zij was van 2001-2010 voorzitter van de Domeingroep Dermatochirurgie en Lasers van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV). Zij is sedert 2006 voorzitter van de European Society for Micrographic Surgery en sinds 2011 benoemd tot International Mentor of the American Society for Dermatologic Surgery. www.asds.net

Zij ontving voor haar wetenschappelijk onderzoek in 1996 the European Award in Photodermatology en haar werd in 2008 de Leo Award uitgereikt (jaarlijkse prijs van de NVDV: uitgereikt vanwege buitengewone inzet voor de huidkankerzorg in Nederland). Zoals ook alle andere leden van het expertisecentrum dermatologie heeft zij het begrip gastgerichtheid hoog in het vaandel staan. Zij is gespecialiseerd in het pijnloos verdoven, behandelen en opereren.

Dr. Krekels is sinds september 2014 medisch adviseur van Huidpatiënten Nederland. Dit is een samenwerkingsverband van patiëntenverenigingen voor specifieke huidziekten.
Huidpatiënten Nederland verenigt mensen met een huid- of haarziekte en vertegenwoordigt de belangen van patiënten. Huidpatiënten Nederland is onderdeel van de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie.

Zij promoveerde in 1998 op het proefschrift: Basal cell carcinoma, a disease on the increase. Aansluitend ontving zij een Subsidie van ZonMW voor onderzoek naar huidkanker.
Zij was opleider Dermatologie in het Catharina ziekenhuis Eindhoven en heeft meer dan 40 dermatologen/ kaakchirurgen/ plastisch chirurgen (nationaal en internationaal) opgeleid in dermato-chirurgie, oncologie, Mohs chirurgie en laserbehandelingen.
In de afgelopen 5 jaar is zij 4x genomineerd voor MedNet Toparts Dermatologie.

Dr. Krekels geeft nog steeds volop les aan collega artsen en specialisten.Zo is zij ook Gast Docent aan het Radboud UMCN. Zij geeft les over dermatologie, dermato-oncologie en dermato-chirurgie aan huisartsen in opleiding.
Sinds november 2016 is zij deels werkzaam in het Radboud UMC als staflid om dermatologen in opleiding te begeleiden en op te leiden in de dermato-chirurgie.
Ook zullen dermatologen van het Radboud UMC bij MohsA komen om tot Mohs chirurg te worden opgeleid.

Samen met dr. van der Geer heeft zij namens de ESMS de eerste huidkanker cursus voor Mohs analisten in Europa verzorgd.

Dr. Krekels is tevens werkzaam in het Bravis ziekenhuis Bergen op Zoom en Roosendaal/ DermaTeam.

Subspecialisme

  • Dermatochirurgie
  • Dermato-oncologie

Aandachtsgebied(en)

  • Algemene dermatologie
  • Chirurgie/oncologie/lasers
  • Kinderdermatologie/flebologie/SOA

Opleidingen en ervaringen

  • AMC UvA; geneeskunde
  • Specialisatie tot dermatoloog in MUCM Maastricht
  • Mohs’- chirurgie: AZM Maastricht
  • 2004 – mei 2013 dermatoloog in het Catharina-ziekenhuis Eindhoven

BIG-nummer: 09041475601