Dr. Krekels - MohsA Huidcentrum
Dr. Krekels - Expertisecentrum voor huidkanker en Mohs-Chirurgie

Dr. Krekels

Dr. Krekels is een dermatoloog met bijzondere interesse in de huidoncologie en chirurgie (maar ook kinderdermatologie en flebologie).

Zij is met haar uitgebreide ervaring uiteraard gecertificeerd Mohs chirurg volgens de Landelijke Werkgroep Mohs Chirurgie van de NVDV (Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie), maar ook volgens de Europese en Amerikaanse Mohs verenigingen (ESMS en ASDS).
Zij was van 2006 tot 2012 voorzitter van de European Society for Micrographic Surgery (ESMS)  en is benoemd tot International Mentor of the American Society for Dermatologic Surgery voor Mohs chirurgie www.asds.net.

Zij ontving voor haar wetenschappelijk onderzoek in 1996 the European Award in Photodermatology en haar werd in 2008 de Leo Award uitgereikt (jaarlijkse prijs van de NVDV: uitgereikt vanwege buitengewone inzet voor de huidkankerzorg in Nederland). Zoals ook alle andere leden van het expertisecentrum dermatologie heeft zij het begrip gastgerichtheid hoog in het vaandel staan. Zij is gespecialiseerd in het pijnloos verdoven, behandelen en opereren.

Zij promoveerde in 1998 op het proefschrift: Basal cell carcinoma, a disease on the increase. Aansluitend ontving zij een Subsidie van ZonMW voor onderzoek naar Mohs chirurgie. De onderzoeksresultaten werden gepubliceerd in o.a. The Lancet.
Zij was lange tijd  opleider Dermatologie in het Catharina ziekenhuis Eindhoven en heeft meer dan 40 dermatologen/ kaakchirurgen/ plastisch chirurgen (nationaal en internationaal) opgeleid in dermato-chirurgie, oncologie, Mohs chirurgie en laserbehandelingen.
Ze werd 4x genomineerd voor MedNet Toparts Dermatologie.

Dr. Krekels geeft nog steeds volop les aan collega artsen en specialisten en houd zich ook bezig met wetenschappelijk onderzoek (o.a. met het Radboud UMC Nijmegen en TU Eindhoven).

 

Subspecialisme

  • Dermatochirurgie
  • Dermato-oncologie

Aandachtsgebied(en)

  • Algemene dermatologie
  • Chirurgie/oncologie/lasers
  • Kinderdermatologie/flebologie/SOA

Opleidingen en ervaringen

  • AMC UvA; geneeskunde
  • Specialisatie tot dermatoloog in MUCM Maastricht
  • Mohs’- chirurgie: AZM Maastricht
  • 2004 – mei 2013 dermatoloog in het Catharina-ziekenhuis Eindhoven

BIG-nummer: 09041475601