Team

De dermatologen van MohsA, mw. dr. G.A.M. Krekels en, mw. dr. S. van der Geer – Rutten, mw dr. J. U. Ostertag zijn Mohs-Chirurgen van het eerste uur en werden opgeleid door prof. dr. H.A.M. Neumann. Zij zijn bovendien gepromoveerd op wetenschappelijk onderzoek naar huidkanker.

Als jarenlange ervaren artsen binnen de brede dermatologie en gespecialiseerd in de dermato-oncologie en dermato-chirurgie, zijn zij zeer goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van huidkanker en beschikken zij over ruime expertise in de behandeling ervan. Zo was dr. Krekels van 2006 tot 2012 voorzitter van de European Society of Mohs Micrographic Surgery, is dr. Ostertag vice-voorzitter en was dr. van der Geer secretaris van deze ESMS. MohsA – MOHS ACADEMY is voor de Europese en Nederlandse dermatologen een Erkend Opleidingscentrum.

In de periode van 2005 tot 2013 waren de dermatologen in ziekenhuizen opleiders voor dermatologen. Sindsdien leiden zij ook in MohsA co-assistenten en artsen op. Dit op verzoek van, en in samenwerking met, diverse Universitaire Ziekenhuizen.

Dr. Krekels is bovendien Internationaal bevoegd mentor en opleider van de American Society for Dermatologic Surgery. Collega dermatologen worden op dit moment door hen opgeleid in Mohs chirurgie. De dermatologen vinden het belangrijk om activiteiten te blijven ondernemen om deze kennis op academisch peil te houden. In hun werkwijze hechten zij in het bijzonder aan een efficiënte en patiëntvriendelijke behandeling. Er is een nauwe samenwerking met de TU Eindhoven op het gebied van Disease Management voor Non Melanoma Huidkanker. Het onderzoek richt zich op Artificial Intelligence en digitale pathologie, om de zorg voor huidkanker te verbeteren en tevens betaalbaar te houden op de lange termijn.

Het team van MohsA bestaat uit een groot team van diverse medisch specialisten en er is met hen samen een nauwe samenwerking met diverse ziekenhuizen, waaronder ook het Radboud UMC in Nijmegen.