In de media

April 2016

Dr. Krekels geeft een interview voor de Psoriasis Vereniging Nederland over huidkankerbescherming.

Maart 2016

Dr. Krekels geeft een interview voor Tijdschrift Margriet over de gevaren van de zonnebank en het risico op huidkanker.

13 november 2013

Peel en Maas TV:
MohsA te gast bij Venray in bedrijf aan tafel

Dermatoloog Gertruud Krekels vertelt in Venray in bedrijf aan tafel over de doelstellingen van MohsA, de expertise op het gebied van huidkanker, de patiëntgerichtheid en het pijnloos verdoven.

8 juni 2012

RTL 4 Nieuws:
Ambulight in Catharina Ziekenhuis

Ongeveer 30% van de basaalcelcarcinomen is relatief klein en oppervlakkig en wordt behandeld met photodynamische therapie (PDT); een combinatie van een crème en rood licht. Tot vandaag kon deze behandeling alleen in het ziekenhuis of de kliniek worden uitgevoerd. Met draagbare PDT kunnen patiënten buiten het ziekenhuis of de kliniek behandeld worden.

10 april 2012

NOS Journaal:
Huidkanker komt vaker voor én terug

Huidkanker komt steeds vaker voor, maar het komt na de behandeling ook steeds vaker terug. Dat blijkt uit onderzoek van het… (meer)

‘Huidkanker is chronische ziekte’

Het aantal behandelingen van huidkanker neemt zo snel toe dat dermatologen overbelast dreigen te raken. Dat zegt Simone van der Geer-Rutten, die morgen promoveert op het onderwerp aan de Erasmus Universiteit.

Ze pleit ervoor om huidkanker te bestempelen als chronische ziekte en de behandeling vaker aan bijvoorbeeld de huisarts over te laten.

Het aantal patiënten met huidkanker stijgt snel. Bovendien komt de ziekte volgens het onderzoek van Van der Geer steeds vaker terug. Nu komt 30 procent van de patiënten terug na behandeling. In 2020 zal dat de helft van het aantal patiënten zijn.

Uit recente cijfers van KWF Kankerbestrijding blijkt dat in 2020 zo’n 70.000 Nederlanders huidkanker zullen hebben. De stijging komt doordat mensen steeds ouder worden en vaker op vakantie gaan naar verre oorden.

10 april 2012

Omroep Brabant:
Dermatoloog Simone van der Geer over huidkanker

6 april 2012

TVLNederland/Limburg Vandaag:
Het aantal gevallen van huidkanker stijgt sneller dan verwacht

Het aantal gevallen van huidkanker stijgt veel sneller dan verwacht. Vorig jaar lag het aantal gevallen rond de 40.000. In 2020 zullen jaarlijks zo’n 70.000 mensen huidkanker krijgen. Gisteren is in Venray een huidkankerkliniek geopen: Het MohsA Expertisecentrum. Mensen kunnen via een (huis)arts hier naar doorverwezen worden.

5 april 2012

Radio en TV L1:
Nieuwe huidkankerkliniek in Venray

In Venray is een nieuwe kliniek voor de behandeling van huidkanker geopend. In die kliniek is het mogelijk patiënten in één dag te helpen.

Normaal gesproken weten patiënten pas na een week of ze klaar zijn met hun behandeling of nog een keer moeten terugkomen. In Venray is dat niet nodig, omdat verdacht weefsel meteen wordt onderzocht terwijl de patiënt op de uitslag wacht.

Dat kan omdat er volgens een speciale Amerikaanse methode wordt gewerkt.

16 april 2010

Gezondheidsplein TV:
Hoe ontstaat huidkanker?

16 april 2010

Gezondheidsplein TV:
Hoe ziet huidkanker eruit?

16 april 2010

Gezondheidsplein TV:
Waneer moet ik naar de dokter?

16 april 2010

Gezondheidsplein TV:
De behandeling van verschillende soorten huidkanker