Behandelingen

Aanmeten therapeutische elastische kousen

Therapeutisch elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd, omdat ze tegendruk uitoefenen op de huid. De druk van de compressiekous die van buitenaf wordt gegeven, samen met de spierpomp werking van binnenuit, stimuleren de bloed- en lymfvaten tot een betere afvoer. Op deze manier worden oedeem en de gevolgen van langdurig oedeem voorkomen, verminderd en bestreden.

Acnetherapie

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen, welke veelal wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de pubertijd. Het behandelen van acne is aan te raden om zo schade aan de huid en littekens te voorkomen. Afhankelijk van het soort acne, de ernst en eventueel medicatiegebruik, kan een individueel behandelplan worden opgesteld.

Camouflagetherapie

Bepaalde huidaandoeningen met kleurafwijkingen, kunnen als storend worden ervaren doordat deze opvallend zijn. Soms zijn deze huidaandoeningen niet te genezen of is behandeling niet gewenst. Camouflagetherapie is een geschikte manier om kleurverschillen te camoufleren, niveauverschillen in de huid zullen zichtbaar blijven.

Chemische peelings

Peelings zijn vloeistoffen die bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur. Ze hebben het vermogen om de dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde cellen aan te maken. Met peelings pakken we huidproblemen aan of verbeteren we de huidconditie.

Cryotherapie

Cryotherapie is een behandeling die werkt door middel van bevriezing van weefsels met als doel diverse huidaandoeningen te vervlakken en minder zichtbaar te maken. Door het plaatselijk bevriezen van de huid sterven de huidcellen af. Daar komen vanzelf nieuwe cellen voor in de plaats.

Curettage

Curettage is het met een curette (een steriele scherpe ring) verwijderen van goedaardige huidafwijkingen die boven het niveau van de huid uitsteken, of als het ware “op” de huid liggen. Na de behandeling blijft een licht schaafwondje over, die geneest met een korstje. Later is er, net als bij een gewone schaafwond, niets of bijna niets meer van te zien.

Huid- en productadvies

Heeft u vragen over uw huid of huidverzorging, maak dan een afspraak bij ons voor huid- en productadvies op maat. Wij kijken samen met u naar uw leefstijl, wensen en huidtype. Zo kunnen wij u adviseren op het gebied van zonbescherming, huidverzorging en huidverbetering.

Licht- en lasertherapie

Licht- en lasertherapie zijn effectieve behandelmethoden om ontsierende bloedvaatjes, pigmentvlekken, ongewenste haargroei en relief verschillen in de huid sterk te verminderen. In ons huidcentrum behandelen we met de Nordlys, een veelzijdig platvorm voor diverse laser en IPL behandelingen.

Littekenmassage

Littekens kunnen op verschillende manieren zorgen voor ongemak. Bij littekenmassage zijn de speciale massagetechnieken gericht op het verbeteren van de doorbloeding en elasticiteit in het beschadigde weefsel, waardoor het litteken dunner, soepeler en minder zichtbaar kan worden. Tevens heeft littekenmassage ook een positieve uitwerking op klachten als jeuk, pijn, roodheid en verdikking van een litteken.

Microneedling

De Dermapen, de nieuwste techniek op gebied van microneedling, is een effectieve en veilige methode voor huidverbetering en huidvernieuwing. Behandeling met de Dermapen is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en verfraaien zonder de opperhuid te beschadigingen.

Oedeemtherapie

Oedeem is een opeenhoping van vocht in één of meerdere lichaamsdelen en wordt voornamelijk gezien in armen en benen. Door een stoornis in het lymfestelsel wordt overtollig weefselvocht onvoldoende afgevoerd. Tot oedeemtherapie behoren verschillende behandelmethodes: manuele lymfedrainage, zwachtelen en lymfetaping, die afzonderlijk of in combinatie met elkaar worden toegepast.

Wondverzorging

De aard van wondbehandeling is afhankelijk van het soort wond. Over het algemeen geld dat een wond eerst schoon moet zijn voordat genezing kan optreden. Als de wond schoon is, zal door het kiezen van een goede wondbedekker, eventueel in combinatie met zwachtelen, de wond langzaam dichtgroeien vanuit de wondranden.