Mohs-Chirurgie

Maximale curatie, minimale weefselschade

Bij deze operatie wordt de huidkanker optimaal chirurgisch verwijderd, terwijl zoveel mogelijk weefsel (vaak in het gelaat) gespaard wordt. De verwijderde huidkanker wordt bewerkt. Daarna bekijkt de dermatoloog het weggehaalde stukje weefsel onder een microscoop en controleert direct of alle huidkanker is verwijderd. Door middel van grafische mapping wordt vervolgens in kaart gebracht in welk deel van het weefsel nog verder geopereerd moet worden. Met deze methode wordt 100% van de snijranden onderzocht op tumorweefsel, in tegenstelling tot de 0,1% bij een standaard excisie. Wanneer het gebied tumorvrij is, wordt de wond weer gesloten. De hele procedure vindt plaats op 1 dag.

In de tijd dat de dermatoloog het weefsel beoordeelt, kunnen patiënt en begeleider verblijven in de speciaal ingerichte patiëntenkamer in het expertisecentrum.

Voordelen van behandeling met Mohs-Chirurgie:

  • U ontvangt op één dag zowel de behandeling als de uitslag alsook de reconstructie.
  • U heeft de grootst mogelijke kans dat de huidkanker in zijn geheel verwijderd is.
  • Behandeling met Mohs-Chirurgie verkleint de kans op terugkeer van de kanker aanzienlijk.
  • De operatietechniek is genoemd naar de Amerikaanse chirurg Fredrick E. Mohs die de techniek in de jaren ’40 van de vorige eeuw ontwikkelde.

MohsA is officieel gecertificeerd door de landelijke werkgroep Mohs Micrografische Chirurgie van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venerologie en voldoet hiermee aan de gestelde kwaliteitscriteria.

U kunt ook contact met ons opnemen via info@mohsa.nl