Drs. Noz

Drs. K.C.Noz is sinds 1995 dermatoloog. De opleiding tot dermatoloog volgde zij in het Leids Universitair Medisch Centrum, waar zij ook wetenschappelijk onderzoek deed naar DNA-schade in pigmentcellen door UV-licht. Zij heeft tijdens haar opleiding jarenlang patiëntenzorg verleend in de Pigmented Lesions Clinic van prof Dr W. Bergman alwaar een unieke patiëntenpopulatie met families met familiair melanoom en dysplastisch naevus syndroom werd gezien.

 

Zij werkte 12 jaar in Den Haag in het Leyenburg Ziekenhuis/HagaZiekenhuis, als algemeen dermatoloog met de aandachtsgebieden kinderdermatologie (Juliana kinderziekenhuis), SOA en allergologie. Tevens was zij consulent in verpleeghuis Sammersbrug in het kader van de opleiding tot verpleeghuisarts.

In 2007 stapte zij over naar het Franciscus Ziekenhuis/Bravis te Roosendaal. Ook hier werkte zij ruim 10 jaar als algemeen dermatoloog met aandachtsgebieden kinderdermatologie en allergologie. Zij zette een spreekuur op met een gemeenschappelijk medisch consult voor kinderen van 0 tot 5 jaar en hun ouders. Ook werd een moedervlekkenspreekuur opgezet.

 

Een bijzonder aandachtgebied van drs Noz is Huidafwijkingen bij mensen met Downsyndroom. Zij heeft hierover een hoofdstuk geschreven in de Richtlijn voor de medische begeleiding van kinderen met Downsyndroom. Zij zat 8 jaar in het bestuur van de Stichting Down Syndroom, was medeoprichter van het Downteam Onderzoeks Consortium (DOC) en zit nu in de stuurgroep Expertisenetwerk Downsyndroom Brabant. Zij is redacteur van de “kamer” Downsyndroom in Het Huidhuis, een website met informatie over dermatologische aandoeningen geschreven voor kinderen (en hun ouders). https://www.huidhuis.nl/smoelenboek

 

Drs Noz vindt juiste en begrijpelijke informatievoorziening voor patiënten belangrijk. Zo introduceerde zij in 2010 als voorzitter van de patiëntenvoorlichtingscommissie van de Nederlandse Vereniging van Dermatologie en Venereologie (NVDV) dat voorlichtingsfolders (ook over nieuwe richtlijnen) in eenvoudig Nederlands (taalniveau B1) geschreven worden.